söndag 5 februari 2012

Likheten hos kusinerna & en afton i chokladmoussens tecken!

Gårdagskvällen spenderades hemma hos moster Vickan, Danne och söta lilla Meya ute i Staffanstorp. Direkt när man kör upp på deras infart så får man en härlig känsla av sommar. Jag vet inte riktigt varför men kanske var det för att många av sommarens dagar gick åt till att grilla, sola, bada och mysa där. Det var rätt skönt i somras när vi låg där och solade med mage 1 och två och sedan kunde svalka oss i poolen. Stranden var nämligen ingen hit med kanonkulorna. Det var rätt obekvämt att ligga på rygg och få stekande solsken när man redan kokade och att ligga på magen gick endast om man grävde ett jättehål. Men innan man grävt ett tre decimeter djupt hål så hade det fyllts av vatten och det blev liksom aldrig riktigt bekvämt ;)! Nej, då var poolbad bättre! Moster Vickan hade tillagat en som vanligt fantastisk måltid och att ha en syster till kock är inte helt fel ;). Kusinerna Milo och Meya har nästan blivit lika stora nu och igår tyckte jag faktiskt att de var rätt lika varandra med de mörka vackra ögonen. Både jag och Meyas mamma har mörka ögon och de har vi från far vår. Morfars mörka ögon har vi fått allihopa och som det ser ut så blir väl kidsens ögon mörka..



Det var en fin kväll. Lille Meya for runt i sin gåstol i en hastighet av 180 km i timmen och lille Milo roade sig med att gnaga på kusinens plastmobil. De var duktiga bebisar igår som var hur lugna som helst. Glada små gulletussar!




Innan det var dags för värdparet att servera kvällens efterätt så fick kidsen sin efterrätt. Blåbärspuré stod på menyn och Meya lapade i sig för fulla muggar. Milo har däremot aldrig smakat detta innan så det blev premiär. Moster fick mata honom och efter ett par skedar verkade det som att lillkillen fått ett hum om den goda smaken. Han fick blåbärspurén ovanpå gröten och gröten verkade bli lite godare än vad den varit tidigare. Jag har provat att blanda i lite bröstmjölk och det gillade han men framöver skall den även toppas med någon fruktpuré.



Lagom till Melodifestivalens start så serverades kvällens efterrätt. Chokladmousse med grädde och varma blandade bär. Behöver jag säga mer om smaken.. sååå gott det var och en riktig njutning.





Ungarna somnade och halv 1 var vi åter hemma i Malmö. En mycket trevlig kväll som avslutades med nattvaka då en liten kille tyckte det var dags att gå upp klockan 03.10! Denna mamma tyckte inte att detta var okej så efter en stunds hallpromenad så somnade lillkillen som tur var om!

Söndagen kommer bjuda på lite ramletning på Ikea med nära och kära mm. På återseende!

/ K & M

3 kommentarer:

Vickan sa...

Söta små liv. Puss och kram

Maja sa...

Vilka underbara bilder du tar jämt. Jag själv tycker att de är så svårt men försöker att lära mig lite varje dag :)

Kristin Moser sa...

Tack! Ja gulletussar är de små kusinerna! :) <3