måndag 6 februari 2012

Härliga blåbärspussar & taccokväll!

Aldrig tidigare i mitt liv hade jag trott att det skulle vara så mysigt att få en slabbig, blöt, lilablå liten puss i ansiktet! Gröt med blåbärspuré är numera en sann favorit och att kleta runt med allt gojs är extra roligt när någon ser på. Det är en liten buse vi har fått. Han tittar på den som matar honom, tittar sig sedan runt omkring så att ALLA som är närvarande i rummet skall ge honom uppmärksamhet. För att tillkalla sig denna gör han skumma läten och tonlägena går upp och ner i en blandat ljudnivå. Med blickarna på sig och lite blåbär runt munnen tar han sedan handen och kletar runt allt och skrattar. Vår lille pajas, som du charmar! När han sedan blir uppburen för att förberedas inför ett bad så är det bra tajming att ge mamma en STOR BLÅBÄRSPUSS!





Har man någonsin tidigare brytt sig om fläckar på kläderna så kan man som mamma till en liten kladdepelle lägga ner projekt genast. Det tvättas flera gånger i veckan och när det ena bärget är väck så dyker det genast upp en ny klädhög i ett annat hörn. Inte sant? Det spelar ingen roll om haklappen sitter där den skall för så fort man vänder ryggen till och ens blick riktas ner i grötskålen för att fylla skeden så är han där med händer och fingrar. I skålen. På tröjan. I ansiktet och slutligen på mamma eller pappa!





Vi brukar göra som så att vi äter först och sedan när en av oss är klara så matar vi Milo. Hade vi låtit honom äta först så hade middagen inte kunnat serveras från ett bra tag efteråt. Det tar nämligen lite tid. Kanske är det så att det är för att man är nybörjare att det tar sådan tid att få rätt på alla pinaler gällande matningen? Så småningom blir väl även detta rutin och flyter på i bättre tempo. Förr brukade jag sitta och skriva här efter att vi hade ätit eller precis innan eftersom det ofta var bra tid till det då. Numera skrivs det någon timme eller två senare på kvällen eftersom det just tar längre tid med middagarna ;)! Nybadad och ren somnade lillkillen redan och jag tror vi börjar få bukt med de sena kvällarna. Det hade varit toppen om lillen hade fått in en sömnrutin som innebar att ögonen var stängda för dagen senast 21.00. På så vis hade vi hunnit med liiiite mer om kvällarna och varit nååågot piggare dagen efter ;).

Taccokväll fick det bli för dessa föräldrar och för första gången på flera år testade vi de hårda skalen istället för de mjuka! Succé!




Nu håller vi kväll här hemma! ha en mysig afton!

/ K & M

1 kommentar:

ENDENISE sa...

hahaha åååh sicka gosiga pussar :D

sv: haha ja han är en RIKTIG pajas :D Kul att du gillar klipp :D kramis