tisdag 28 februari 2012

Trängsel vid midnatt & läckert med hallon och grädde!

Godmorgon! En natt har passerat med lite för lite sömn då lillkillen vänt och vridit på sig konstant. Hur skall man få sin lille bebis att sova i sin egna säng hela natten? Om det är någon som kan svara på denna fråga så vore jag tacksam! Vi nattar Milo och lägger över honom i spjälis. Två timmar senare vaknar han och för att somna om finns det bara två alternativ. 1- att vagga honom fram och tillbaka genom lägenheten på armen eller 2- lägga sig i vår stora säng med honom mellan oss för att ge honom en skvätt mat.. eller snarare en skvätt tröst! På BVC sa min sköterska att bebisar som är över halvåret inte behövde vakna för att äta om nätterna. En annan sade tvärtom att de ofta vaknar en gång/ natt och skall ha mat. Här vaknar vi 3 gånger/natt för att få mat. Samtidigt som det är och har varit mysigt att ha plutten mellan sig i sängen så börjar det bli lite trångt. Inte för Milos del. Han breder gladeligen ut sig tvärs med sängen medan man själv ligger halvvägs ute med både armar och ben. Lite som den här bilder beskriver, haha! ;) Nu börjar nattövning i spjälsäng på HELTID! ;)



Denna tisdags förmiddagssyssla har bestått i att baka eftersom vi inte hann med det igårkväll. Vi gav oss in på hallonmuffins med vispgrädde. Mjöl, socker, bakpulver, hallon, ägg och vaniljsocker hade vi hemma men ägg och grädde fick vi promenera iväg till Hemköp och fixa. Sötnosen roade sig med locket till vaniljsockert medan jag hällde i ingredienserna till smeten. Maskinen togs fram och så fyllde jag de sex formarna till bredden så att de skulle bli riktigt höga och fina. De blev kanske något för mycket fyllning i maskinen för det började pysa och rinna hallon längs med kanterna men Milo tyckte det var ett spännande moment. 8 minuter gick och när luckan öppnades var de klara och höga! Vi vispade grädde och kletade på toppen för att slutligen toppa med ett färskt hallon! Riktigt snygga bakverk och när pappa F kommer hem på lunch så får han sig en god överraskning! ;)





Plutten har blivit lite hostig så idag myser vi bara hemma. Hundvakt till Windy är vi också så det blir nog ett par runders rastning och bus med henne. Ha en trevlig tisdag :)

/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Muffinsen såg ju fina ut ! Hoppas Milo kryar på sig från förkylningen snabbt.
kram mamma

Kristin Moser sa...

Hoppas du tyckte de var goda också ;) tack för en mysig fikastund! Kram