lördag 4 februari 2012

Pedagogiska klossar och ett lass av flytt!

Imorse när lillkillen vandrade runt i sin gåstol så fick han syn på klosstornet som är byggt i hans nya rum. Med glöd i ögonen tog han sig fram till tornet och sträckte ut sina små armar. Alla klossarna skulle han ha och 5 sekunder efter upptäckten så var stapeln endast en stor hög av klossar. Milo började gnälla och luta sig fram för att få tag i klossarna igen så jag plockade upp honom så att han fick leka med de färggranna kuberna. Det var kärlek direkt. Milo älskar sina klossar och av 10 möjliga klossar så har alla provsmakats. Kanterna är bäst och gärna de som är i mittstorlek. ;)






Milo kan numera sitta väldigt bra själv. Han kan sitta med sina olika leksaker och pilla utan att bli otålig. Det är rätt skönt faktiskt! Dessa klossar är så himla fina och användbara. De är målade med siffror från 1 till 10 och varje antal är även utprickat i olika figurer. Exempelvis så har nummer 7 även 7 olika prickar, 7 fiskar, 7 bilar och 7 stjärnor. De går att stapla i varandra och storleksordning tränas. Pedagogen i mig anser att detta är ett bra leksaksval ;).

Färdiglekt och på med tjocka vinterkläder. Att hjälpa till att flytta till gudmor Tessie stod på to-do-listan idag och det var bara att sätta fart. Kramp i armarna och träningsvärk i benen.. ja, att vara flytthjälp tar på krafterna och att bära ner saker från fjärde våningen och 66 trappsteg känns. Motion har det blivit gott om och det var faktiskt en smidig flytt. Milo somnade lagom tills bärandet skulle starta och vaknade åter när hyrbilen var färdigpackad. Kanon! Moster Annicka myste runt med lillen medan vi donade med det sista och så sade vi hejdå till Rönneholmsvägen för sista gången. Vi önskar gudmor ett stort lycka till i den nya lyan i stan!





Nu är det dax att fixa till oss själva och lillkillen för en trevlig middag hos Milos kusin Meya och hennes fina föräldrar! Ha en trevlig afton!



/ K & M

Inga kommentarer: