måndag 26 december 2011

Barnvakter som roar när föräldrarna sitter fast i garaget!

Idag var det bestämt att moster Annicka och Matte skulle passa Milo. Så sant som det var sagt lämnades Milo över vid 12-snåret och med en hel väska laddad med för många blöjor och ombyten så skulle det inte vara några problem. Milo fick på sig sin nya hästjacka och verkade känna sig väldigt cool i den tillsammans med pappa ;)


Jag och F skulle ha ett par timmar för oss själva på stan för att hitta lite trevliga kläder och ta en trevlig lunch. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Utan vagn och med fria händer rantade vi runt på en fullsatt gågata och hittade vi något att ha på oss? Svar nej. Inte ett enda plagg fann vi och i tankarna hade man lillen hela tiden. Även om jag vet att Milo har de bästa barnvakter man kan tänka sig så känns det skumt att inte vara när honom. Man börjar liksom bli van vid att ha en liten individ tätt intill sig hela dygnet så lite onaturligt kändes det då han inte var med. Samtidigt var det mysigt att gå för oss själva, hålla varandras händer och att bara vara.

Orolig som jag är ringde jag moster Annicka och Matte två gånger och efter att fått besked om att lillen inte gnällt en endaste gång så lugnade nerverna sig något. Vi beslöt oss efter två timmar att åka tillbaka och när vi skulle ut ur Hansas P-hus uppstod ett litet kaos. Bommarna där nere fungerade inte från det att man stoppat in sin biljett 14 gånger så för att tre bilar skulle komma ut tog det en kvart. Efter en halvtimme var vi ute och en kvart senare var vi hos vår älskade lille son igen. Milo satt i soffan och höll i Windys svans. I andra handen höll han hundens boll och skrattade. Lillen var road och han hade mycket att berätta. Han snackade som bara den och tydligen hade de varit ute på en lång promenad vid havet och tittat på fåglar. Milo påstod att det var så mycket fåglar att han inte kunde räkna dem och när jag fick se bilden de tagit så trodde jag honom ;).






Vi tackar för all hjälp idag och låter gärna dessa barnvakter passa fler gånger. Annandagsmiddag bev det senare hos mormor och morfar och kyckling i ugnen med stekt potatis, brunsås och gelé serverades. Lillkillen fick även för första gången i sitt liv bada i ett riktigt badkar. I mammas knä satt han och plaskade medan mormor tittade på. Nu säger vi godkväll och laddar upp inför nattaplugg.

/ K & M

Inga kommentarer: