måndag 12 december 2011

Flaskan funkar & julgransjakten 2011 är igång!

Vår lille kille tar flaskan! En av nappflaskorna fylldes med mjölk och för skojs skull skulle vi se om lilleman kunde tänka sig en skvätt. På den vita pläden i den svarta rottingfåtöljen låg han så sött och när jag räckte honom flaskan så greppade han den själv. Som allt annat åkte den in i munnen och så började han att smaka. Nappflaskan är av märket AVENT och var en av de flaskor man fick på BB. Den sägs vara anpassad och konstruerad likt spetsen på en tutte och skall vara igenkännande för bebisar. Han provsmakade först gummikorken med tungan och såg ut att ha djupa funderingar kring smaken. Efter en stund då han märkte att flaskan innehöll den vanliga födan så tog han ett stadigt grepp med munnen. Sedan började han att lapa i sig likt en liten kattunge som precis fått sin första skål med mjölk upphälld. Skrattandes låg han och åt från flaskan och han såg så himla stolt ut att han kunde hålla den själv. Gulliga lille unge!





Om detta håller i sig så innebär det att mjölkstationen aka foderkossan aka Kristin Moser kan ta en brake och att pappa emellanåt kan sköta matningen. Vi hoppas på det bästa men får se hur dagarna flyter på. När Milo matades så var vår lille kanin också på hugget. Lille Minto är verkligen som en hund. Han vill vara med precis hela tiden och såvida han inte kör en rentvättning av baktasarna eller gnager av tapet från sovrumsväggen så lägger han gärna snudan i blöt ;)!



Julgransjakten 2001 har börjat. Jag och Milo har idag promenixat runt bland alla granförsäljare i närheten för att spana in en riktigt grann gran. Vi har ganska högt i tak här hemma så vi är ute efter en lååång gran. Mitt utanför Malmborgs Erikslust fann vi den vi ville ha. Tre meter lång och lika ståtlig som en påfågel- vår gran var funnen! I år blir det en vanlig gran. Kungsgranar är vackra men de luktar inte lika mycket jul som en vanlig gran. Att forsla hem en bamsegran med en barnvagn och tre matkassar kändes omöjligt så vi väntade tills F kom hem. kvällen kommer att bestå av pyntning och fix. Visst är det mysigt att pynta granen?! Det är alltid en speciell känsla i luften när den kläs. Med julmusik på, varmchoklad i kopparna och ett par pepparkakor att gnaga på så blir det extra mysigt!




Ha en härlig måndagskväll med er!

/ K & M

Inga kommentarer: