söndag 11 december 2011

Mormors lilla kråka, köttbullar & en bra rytm!

En riktigt lugn och härlig söndag har det varit. Milo har varit en riktig myskille idag och somnat utan några som helst gnäll. Insatsen till vagnen är superbra att vagga honom i till sömns och när F stack iväg på jouren så stack jag och Milo bort till moster Annicka som hjälpte till att vagga honom. Jag fick höra av en i mammagruppen att det finns något som heter Vyssan lull, inte låten då utan detta är fyra små tassar som man sätter under spjälsängen så att man kan gunga den lite nätt och få bebisen att somna om igen. Något vi skall införskaffa? Svar JA! Något som även får bli en julklapp är en hoppgunga. Lillkillen har inte varit så glad i att hoppa tidigare men det har slagit om från en dag till en annan. Sötnosen skiner upp som en sol så fort det skumpar till eller när någon hoppar med honom i knäet. Rida, rida ranka sjungs det mycket av här hemma liksom mormors lilla kråka och det är väl märkligt att man efter så många år fortfarande kommer ihåg dessa låtar ;).

Det vankades söndagsmiddag hos mormor och morfar och det var hemmalagade köttbullar som stod på menyn. Jättegott och till efterrätt serverades kladdkaka med vispgrädde. Milo fick tag i morfars brillor och som vanligt skrattade han åt dem. Lite nätt provsmak lyckades han också få till. Det gosades även i morbror Mickes knä och när man är många släktingar och bara en bebis så får mammas och pappas armar vila lite.






Hade vi inte bytt kläder innnan idag så hade vi matchat morbror Micke också. Lustigt! Jag byter kläder minst lika många gånger om dagen som Milo så tvättmaskinerna går på högvarv. Jag måste säga att man blivit riktigt grym på det här med ombyte. I början kunde ett blöjbyte med uppletning av kläder ta ca en kvart medan det i dagens läge tar ca 4 minuter. Inte för att det är någon hastighetstävling men det är skönt att man börjar hitta en rytm i saker och ting ;)! Nu skall det njutas av de sista timmarna denna helg. Lite Beck, lite smoothie och lite nattning av bebis sedan tackar vi för en härlig helg!
Godkväll!




/ K & M

2 kommentarer:

Lizett sa...

Hej såg att du också är sugen på en hoppgunga. Dom ska ha extrapris på dem på Barnens hus på Måndag. Du har kanske sett det. Jag tänkte köpa en då så såg jag att du också var sugen. Den skulle kosta 199 kr, istället för 299 kr.

Kristin Moser sa...

Ja, jag såg det i reklambladet! Tack ändå :)! En hoppgunga blir det här hemma. Hoppas allt går bra med lille Roy! Kram