onsdag 21 december 2011

Upptäckten av att fötterna går att greppa!

Godmorgon. Vi har en liten kille som blivit nattuggla igen och numera är det ingen sömn från ca 23.30. Det är hur sent som helst och han ligger bara och snackar om bubblar hela kvällen. Igår försökte vi natta honom i tre timmar men det bara gallskreks så fort vi lade ner honom och jag höll på att bli lite galen. Igår var en jobbig kväll och någon tid för sig själv blev det inte tal om. Det finns dock en liten fördel med denna nattvaka och det är att sovmorgonen blir längre, för Milo alltså. En annan går alltid upp vid 7-tiden ändå, just för att få lite tid för sig själv.

Hela dagen igår så skulle Milo ha tag i sina fötter. Han vek sig framåt och sträckte sig allt vad han kunde för att nå. Han lyckades. Lägger man lilleman eller sätter honom mot ett par kuddar så skall han pilla med sina små tassar. Han försöker dra de till munnen men riktigt så långt funkar det inte att böja dem.






Utvecklingmässigt är det mycket som just nu händer. Milo har börjar göra kryprörelser när han ligger på magen. Lägger man ett föremål ca en meter framför honom så kravlar han sig dit för att ta det. Det var först igårkväll som detta skedde och det var jätteroligt att se sin lille kille kämpa och ta sig till målet! Duktiga Milo. Igår när mormor höll honom i soffan mellan sina armar så tog han tag på vardera sida om mormors armar och drog sig upp, precis som att han ville ställa sig. Utvecklingen som sker hos sitt barn är fantastiskt rolig att följa. Hela tiden är det nya saker och jag har märkt att skrivandet får mig att reflektera mera. Det är just detta bloggen är till för. Att minnas små och stora händelser och se utvecklingen hos den lille. Milo kommer ha massvis att läsa om en dag i framtiden...

Idag kommer mammor och beisar på fika och promenad. Det är Petra med sötnosen Lyam och Caisa med gullungen Gustaf som tittar hit! Alltid trevligt med lite babbel och kaffe ;)! Och så kom snön.. härligt! Det blir alltid lite ljusare med snö och kanske bli Milos första jul vit, vi får väl se! :)

/ K & M

Inga kommentarer: