lördag 17 december 2011

Tre generationers kärlek- underbara människor!

Idag har vi för första gången träffats allesammans här hemma. Både mormor, morfar, farmor och farfar. Vi drog ihop en liten julfika och så mysigt vi har haft. Glädjen i de äldres ögon när de är med sitt lilla barnbarn är fantastiskt härlig att se. Det är svårt att tänka sig in i hur det känns att ha barn som fått barn och som man nu är mor eller farförälder till. Livets efterrätt brukar det väl kallas och det verkar vara en mycket kärleksfull efterrätt toppad med den allra finaste grädden. Jag och F vill att Milo skall få god kontakt med sina mor och far - föräldrar. Vi tycker det är viktigt. Det är viktigt att låta de bygga upp goda relationer till varandra så att Milo i framtiden och under livets gång skall kunna känna trygghet hos dem. Det är ju faktiskt så att dessa medelålders damer och herrar är de som byggt upp Milos föräldrar och av dessa personer har Milo mycket att lära. Underbara små "gamlingar" ;)


Fyra gäster innebär 8 armar att skiftas mellan så Milo har blivit supergosad hela dagen. Mormor och farmor tjattrar och gullar med honom och det är väl så det skall vara ;)! Morfar och farfar filmar, skojar och busar och på deras lilla barnbarn går det ingen nöd. Milo skrattar och snackar för fulla muggar och morfars tumme fick bli gnagleksak till en början. En annan gnagleksak som också var populär hos lilleman var skallran som farmor hade slagit in i en söt liten tidig julklapp. En färgglad leksak med tre olika grenar som verkade vara mycket skön för tandköttet att hugga in på.





Fikat har vi såklart också gjort och bakningen fungerade faktisk bättre än någonsin. Saffranskladdekakan blev prima och gasugnen gjorde sitt jobb. Däremot fick det bli köpepepparkakor och mormor Ingers finfina lussekisar ;)!




Då vi alla skall på vår första gemensamma semester om en månad så satt vi och drömde oss bort till värmen. Alla tycker att det skall bli så roligt att få komma iväg tillsammans och inte minst med sitt lilla barnbarn. Det lär bli en annorlunda men nog så intressant semester det där och imorgon är det resväsksjakt som gäller. Ingas fika är också lämnat och tantan blev så glad att löständerna nästan trillade ut! ;)




Dags för lördagens middag som består av pizza från Slottsatdens bästa pizzeria. På återseende och ha en mysig lördag!

/ K & M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för idag! Så julfint och mysigt ni hade därhemma., och gullungen var på prima humör. På tal om väskor hade coop forum annons om billiga väskor idag. 199 för de största med medlemskort men det har jag om ni vill låna det.
kram mamma

Kristin Moser sa...

Tack själ, kul ni tittade in allesammans! Då beger vi oss mot coop imorgon och kolar på dem! Ha en mysig kväll ! Kram