måndag 5 december 2011

Nykokta nappar & favoritpyjamas från 1989!

Godmorgon där ute. Natten har varit helt OK. Milo somnade vid 21-tiden men vaknade lite lätt två timmar senare. Lite mat för pluttens del och sedan somnades det om. Denna lille kille sover som en stock när han väl sover men det märks tydligt att hans sugbehov är starkt. Han småsuttar på sin tunga och ca var tredje timme vaknar han och blir orolig. Det verkar som han vill ha något i munnen hela tiden och hade han tagit en av sina 8 nappar så hade problemet varit löst. Milo hör ju dock till den skara bebisar som hellre tar mamma som napp medan mamma hör till den skara mammor som vill att sin bebis skall provsmaka napp ;)! Vi har provat att stoppa in nappen i munnen på honom när vi märker att han börjar bli orolig om nätterna men då gör han de mest konstiga grimaserna en bebis kan göra och att döma av uttrycken så smakar nappen blä, även fast den är glaserad med mjölk! Delikat kan man tycka men icke. Nu skall det napptränas för fulla muggar! Igårkväll samlade jag ihop ett gäng nappar, de som jag tror han över huvud taget haft inne i mer än två sekunder och testat med. Fram med kastrullen, i med vatten och på med spisen- för här vankas det kokning! Tre kokta nappar och första försöket kunde börja. Resultatet misslyckades dock och nappen for ut fortare än den kom in! Men skam den som ger sig, så vi provar litta till! :)



Lite morgonmys i fåtöljen fick starta dagen. Den pyjamas som sötnosen har på sig är min gamla. Denna hade jag år 1989 vilket innebär att den snart är 23 år gammal! Den är i otroligt bra skick och verkligen jättesöt med små glada nallar på. Till skillnad från dagens pyjamaser så har denna färre knappar. Det är bara det ena benet som går att knäppa upp medan det andra träs på som en vanlig byxa vilket jag föredrar. Ibland tycker jag att tillverkarna kunde reducerat knappantalet för det är en herrans massa knappar som skall knäppas på och av ;)! När Milo får på sig denna lila nalledräkt så sprattlar han lyriskt. Den är fortfarande lite för stor vilket Milo verkar gilla. Ärmarna är lite lösare så det går ju lättare att maka på och stoppa in de munnen.





Idag blir det mammagruppsträff och information på BVC som gäller. Pepparkaksdeg skall också införskaffas så att det kanske kan bakas små smått i veckan!

Må väl!

/ K & M

Inga kommentarer: