onsdag 7 december 2011

Polkagrisgrabben skapar grym renkonst!

Onsdagen lider mot sitt slut och det har varit en mycket trevlig dag. Efter 4 timmars mammafika på stan och en halvmils promenad så är man rätt mör i benen. Vi kastade ut vår hallmatta igårkväll för att vi var riktigt trötta på den. Då vagnen körts fram och tillbaka på den med leriga hjul så hade den rosa nyansen bytt färgton. Hallen behövde piffas upp och därför bestämde jag och Milo oss för att måla lite. Fottavlor var det ja och motivet för dagen var en ren. Fram med målarduken, en styck pensel och givetvis röd färg. Milo var idag klädd i min gamla polkagriströja från 80-talet och den är fortfarande väldigt söt. Den är stickad, lagom varm och ärmarana är lite för långa vilket Milo anser vara toppen, ( då kan man ju få in ändarna i munnen utan problem :) ). Milos små strumpor åkte av och de mörkblå jeansen kavlades upp till knäna. Mamma började pensla och så var det dags för det första lilla avstampet. Lillen vickade massvis med tårna och det måste vara från pappa han har ärft kittligheten. En annan har nämligen aldrig varit kittlig under tassarna.


lillkillens fötter trycktes av mot duken och formen av en rens ansikte dök upp. Från början var det meningen att vi bara skulle kladda på massa söta tassar men då det liknade en ren så fortsatte vi att konstruera en sådan. Tjusig va? ;)


Efter att ha kladdat ner sig helt så är det nästintill omöjligt att ta av resten av kläderna utan att de skall bli helt nerfärgade. Det fick bli ett kvällsbad för Milos del. Då han älskar att bada så var detta en perfekt avslutning på hans dag. Han blir nämligen jättetrött och mysig när han är färdigbadad och med en liten skvätt mat i magen så kommer han nog somna fint. Just nu går F runt och vaggar honom på armen samtidigt som julmusiken går på högvarv här hemma. Hej tomtegubbar och det strålar en stjärna ekar i högtalarna och julstämningen kan man inte klaga på.


Chokladbollsbak står på min to-do lista men något kakao hittas inte. Mot Hemköp! Trevlig kväll på er önskar en ren liten renskapare ;)



/K & M

Inga kommentarer: