tisdag 6 december 2011

Kojbygge med maumaauemaue på Regementsgatan 80!

Milo är lite varm i pannan, lite trött och lite gnällig. Han dreglar likt en vattenkran och hela tiden tar han sina små små fingrar och stoppar in i munnen, precis där den lilla tanden sitter. Stackars liten, som det måste klia och så ont det måste göra. Men man får lov att vara lite gnällig när man inte är helt hundra. Hela eftermiddagen har vi myst. Utomhus är det riktigt kallt och inne i vår lägenhet är det varmt och skönt. Två duntäcken, tre gosefiltar och en morgonrock. Två rosa soffkuddar och tre vita. Detta fick bli vår lilla myskoja och som vi har myst. Med uråldriga topmodellavsnitt i bakgrunden, tända julstjärnor och en fluffig kanin under soffbordet har jag legat och lyssnat på när en supersöt liten gosse snackat för fulla muggar. Oj vad han pratar. Just nu är det maumaaauemaue som är aktuellt och ibland undrar jag om det är för att man själv säger mamma 147 gånger om dagen som han uttrycker sig med just dessa stavelser? han är så söt lillplutten när han drar täcket över ögonen. Då sprattlar han som bara den och fort drar han tillbaka täcket igen. Sedan fnittrar han lite busigt och räcker ut tungan. Han kan göra om samma process tio gånger innan han slutligen tröttnar, gulle!






De små små tassarna har växt, det ser man med blotta ögat. Imorgon skall Milo och mamma göra nya fottavlor med massvis av vackra färger. Vem vet om minikonstnären ger den till någon i julklapp ;). Att fotografera fötter som sprattlar är nog något av det svåraste jag vet. Men idag höll han dem helt still en liten stund och de fastnade rätt bra på bild.



Lillkillen har redan krupit till kojs men om det är för natten vet man aldrig. Han somnade iallafall sött i pappa F:s famn efter den vanliga kvällsrundan genom lägenhetens alla rum. Vi hoppas på en bättre natt och en piggare Milo imorgonbitti! Godkväll!

/ K & M

Inga kommentarer: